Troels Brødsgaard
Vi er heldige at have en stor kapacitet i køkkenet til vores kommende manderetreat. Troels Brødsgaards gastronomiske karriere spænder vidt, og han er leveringsdygtig i både fremragende mad og forhåbentlig også en anekdote eller to. Troels har været køkkenchef på den legendariske restaurant Je t'aime i København og har desuden arbejdet som kok for Bjarne Riis og cykelholdet Team Saxo Bank, som han rejste med i et år. Derudover har han ved flere lejligheder assisteret i Nomas testkøkken, inden han og familien valgte at flytte til Ærø for at skabe et liv med mere tid og mindre stress.
3 hurtige til kokken
• Hvad er vigtigst for dig, når du laver mad og sammensætter en menu?
Maden skal laves fra bunden. Der skal bruges friske råvarer. Maden skal tilberedes med kærlighed (for eksempel ved at bruge friske urter og masser af smør). Jeg er ligeglad med landegrænser – alle verdenskøkkener må gerne mødes, så længe det smager godt.
• Hvad er din yndlingsråvare og hvorfor?
Bredbladet persille (den kan redde enhver ret). Utrolig smag, fyldt med jern, og det er en af de grønne farver, vi har året rundt. Farver er vigtige, når man laver et måltid, især om vinteren, hvor alt let bliver brunt. :-D
• Hvad håber du, måltiderne kommer til at bidrage med under manderetreatet?
Jeg føler mig bedst tilpas i et køkken og kan møde deltagerne som mig selv, når de kigger forbi til opvask eller en snak. Jeg tror på, at maden er et af de vigtigste elementer i tilværelsen – hvis man ikke får ordentlig mad, går både kroppen og hovedet i stå. Jeg tror på alt det sunde, alt det usunde og alle de gode ting ved fermenterede råvarer. Mad er medicin, hvis man bruger det rigtigt. Skabe en pause eller et frirum, hvor man kan sænke skuldrene og bare nyde et dejligt måltid.